вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Глушилки

Молодь не знає, а за часів СРСР це були такі радіостанції, що на хвилях Голосу Америки чи Свободи передавали неприємне дирчання. Ну щоб люди не слухали те, що їм не треба.

Сьогодні, звісно, дирчати в ефірі вже ніхто не хоче, а відключати когось від чогось в Інтернеті - це багато кому за радянською звичкою хочеться. От наприклад:

Це я запрошую єланчан пошукати експертів для роботи над програмою розвитку дорожнього господарства:





А хтось скаржиться Фейсбуку, мовляв, рятуйте, порушення правил і норм, пропаганда расизму і насилля. Ну, той блокує, діло нехитре.

А ось я дякую тим, хто поставив лайк біля повідомлення про проект Єланецька дорога. Ну теж комусь несила таке терпіти, треба заглушити...




От вам і суспільний діалог. Не думаю, що це агенти Путіна у Єланцю бешкетують, то наші власні радянські звички замість обговорювати і намагатись зрозуміти опонента, відключити його та й забути.

Відключальщики, забувайте, будь ласка, ці звички, вони ведуть у безвихідь. Маєте заперечення? Кажіть. Нема аргументації? Подумайте краще, вона є, ви просто її не сформулювали. Так, важче, ніж відключитись від опонента і не бачити його, мовляв, він того не вартий. Але так ми нічого не збудуємо. Ані дорогу ані державу.





Немає коментарів:

Дописати коментар